Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι να μοιράσετε τη λίστα των καλεσμένων του γάμου σας, συνήθως κάθε οικογένεια παίρνει το μισό του συνολικού αριθμού καλεσμένων. 

Αν οι γονείς θέλουν περισσότερους καλεσμένους από αυτούς της λίστας σας, εξηγήστε τους λόγους για τους οποίους θέλετε να διατηρήσετε τη λίστα όπως είναι. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά περισσότερα άτομα και η μελλοντική πεθερά σας προσφέρεται να πληρώσει για τους επιπλέον καλεσμένους, καλό είναι να το δεχτείτε ευγενικά.

Εάν το μέγεθος του χώρου, δεν σας επιτρέπει μεγαλύτερη λίστα, επισημάνετε ότι σε περίπτωση επιπλέον καλεσμένων απαιτείται διαμόρφωση του χώρου και ενδεχομένως να χάσετε και προκαταβολές, κάτι που πιθανότατα δεν θέλετε.

Ακόμα κι αν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός αλλά και ο χώρος, μπορεί απλά να θέλετε να κάνετε έναν μικρό γάμο ή απλά να μην θέλετε οι φίλοι των γονιών να είναι η πλειοψηφία στο γάμο σας.

Μόλις εξαντλήσετε όλες τις επιλογές, εάν δεν υπάρχει ακόμα τρόπος να αποφύγετε τα περισσότερα άτομα, εσείς και ο αρραβωνιαστικός σας πρέπει να κρατήσετε χαρακτήρα. Ορισμένα ζευγάρια ζητούν από τους γονείς να προσκαλέσουν μόνο άτομα που γνωρίζουν. Σας προτείνουμε να κάνετε το ίδιο.

Να είστε ανοιχτοί σε έναν εναλλακτικό τρόπο για να γνωρίσετε τους φίλους των γονιών σας, όπως για παράδειγμα να κάνετε μια δεύτερη δεξίωση. Αυτή είναι συχνά μια λύση όταν οι γονείς θέλουν έναν μεγαλύτερο γάμο.

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.